XA FORCES 8" GTX EN

Från 2 395 kr
Varumärke
Artikelnummer
SAN-L412060

Nytt läge. Ny känga.

Salomon har lyssnat på feedback från professionella användare världen över och presenterar nu resultatet av i form av XA FORCES 8" – en lätt känga med hög komfort och ökad stabilitet för långa dagar i tjänst. Kängan är certifierad enligt CE EN Europeisk Standard för arbetsskor (EN ISO 20347:2012) och blev omedelbart inkluderad i Polisavtalet.

Skydd & tålighet
Den kraftiga yttersulan är genomträngningskyddad, försedd med Enigma Zero HT. Salomons klassiska 3D-chassi och Contagrip gör sulan stabil i krävande situationer med högt tempo. XA FORCES 8" har förstärkningar vid fotens insida som skyddar vid firning och kängans överdel är försedd med 2 mm nubuckläder och ny, tåligare mesh för ventilation. Alla ingående material är icke-reflekterande för bästa fältmässighet.

Komfort över tid
XA FORCES 8" GTX EN är, liksom alla GTX-kängor från Salomon Forces, försedd med GORE-TEX® TOF – en bättre variant av GORE-TEX som genomgått omfattande tester för att möta myndigheters/industriella krav på prestanda över tid. Produkter med GORE-TEX® TOF är utformade och godkända för värsta tänkbara väder och uppfyller kraven från PPE Directive 89/686/EEC.

SensiFit™ ger en mycket bekväm passform och snörena döljs i en ficka i plösens överkant. Skaftets överdel är mjuk och följsam för att undvika tryck och belastning. Det nya, högre skaftet har extra vaddering och innersulan är formgjuten (Ortholite). XA FORCES 8" GTX EN är mycket väl anpassad för det svenskt klimatet.

Salomon Forces är en fältmässigt anpassad produktserie av Salomons mest högpresterande modeller, framtagna efter de krav som ställs av professionella användare.

OBS: Salomons skor och kängor upplevs ofta som små i sina storlekar. Välj därför en större storlek än din normala för bästa passform.

Läst: Normal
Passform: SensiFit™ omsluter foten för bästa komfort och 3D Advanced Chassis™ ger stabilitet i varje steg.

Överdel, material: 2 mm nubuckläder och ny, tåligare mesh för ventilation.
Överdel, konstruktion: Ficka för skosnöre (Lace Pocket), kilad tunga och skyddande tåhätta.

Foder: GORE-TEX TOF®, mesh och textil.

Sula:
Yttersula: Contagrip® MD
Mellansula: Dual density & EnergyCell
Innersula: OrthoLite®, formgjuten.

Certifiering: ISO 20347:2012 – Puncture resistant, oil and slip resistant outsole, antistatic.

Mer information
Varumärke Salomon Forces
Beskrivning Salomon Forces produkter I FORCES tar Salomon sina erkända modeller och anpassar dem efter de krav som ställs av militär, polis och andra professionella användare. Utmärkt grepp, stabilitet, komfort, hållbarhet och ett komplett skydd mot vädrets makter.
Skriv recension
Du tittar på:XA FORCES 8" GTX EN